Kennel Heldager's Norsk Lundehund

Gå til indhold

Hoved menu

Grænsetræf

Norsk Lundehund > Lundehundetræf

2007
Tur til Morokulien

I lang tid havde den to-benede del af familien snakket om at vi skulle til Morokulien i den sidste weekend af juli når SLS og NLK holdt dobbeltudstilling. Morokulien ligger på grænsen mellem Norge og Sverige, så vi kan godt sige at vi har besøgt både Norge og Sverige mange gange. Jeg havde mine 3 hundepiger med mig og så selvfølgelig min to-benede familie. Vi var ialt 21 lundehunde og 13 mennesker fra Danmark. De fleste ankom torsdag og resten fredag.

På den campingplads hvor vi boede var vi mange lundehunde, men det var vist også på de andre campingpladser i området. Vore familier fandt en masse som de kendte og de snakkede og snakkede. Det gjorde vi lundehunde også og det var fastliggerne ikke helt så glade for.

Lørdag var det svenskerne der arrangerede udstilling. Vi var 8 danske hunde tilmeldt ud af 76 lundehunde. Min menneske-mor og de resten af dansker-lejreren var meget stolt af mig fordi jeg var den eneste danskejede hund, den dag,  der fik CK og jeg vandt åben klasse, han, men jeg blev kun nr 5 i BHK og desværre var der en unghund der blev nr. 2 så den fik certifikatet. Mikkel og Frey blev ikke placeret i championklasse. Lunda, Lita og Edda fik 1.pr. i deres klasser og Pickvin fik 1.pr. ,ed HP i veteranklasse, han og blev nr. 2. Der var så mange Ulfrigga Lundes hunde at der kunne stilles opdrætsklasse, den fik 1.pr med HP, men nr. 2-5 blev ikke placeret i rækkefølge. det var en meget lang udstilling. Den startede kl. 9 og tog næsten 11 timer.

Søndag var det NLK der stod som arrangør. Vi var 10 danske hunde tilmeldt og med lillebror der stillede med sit afkom var vi 11. i alt var der 91 hunde + avl + opdræt. Nordmændene havde to dommere, så det gik hurtigere.

Nanna -  min datter - ville gerne leve op til min lørdagsplacering, hun vandt sin klasse - junior, tæve - men blev som den sidste sorteret fra i BTK inden de 4 blev placeret. Også søndag fik alle de danske 1. pr. men kun Nanna og Lita fik CK. Jeg nåede at blive nr 4 i åben klasse uden CK. Frigga fik en præmie for at være den ældste tilmeldte veteran på udstillingen. Lillebror stillede som avlshund og sammen med 4 af hans børn blev klassen nr 2 med HP. Kennel Ulfrigga Lundes stillede også søndag opdrætsklasse og de fik 1.pr. med HP.

Med venlig hilsen
Fossi

Grænsetræf i Norge 2000

1998
Med Bjarke, Frigga, Stella og Ulf til Grænsetræf i Sverige.

Vi skulle med vores familier, som de første danske lundehunde til Grænsetræf i Sverige. Så efter vi var blevet stukket og kontrolleret i alle ender og kanter af diverse dyrlæger tog vi den 28.5.98 afsted mod Brunskrog i Sverige. Efter en lang.... køretur med diverse omveje nåede vi ved midnatstid frem til vores bestemmelsessted, godt trætte lagde vi os til at sove i vore familiers sovesteder.
Næste dag hilste vi på de andre lundehunde og sikket et spektakel vi kunne lave når vi alle ville sige goddag på samme tid. Om formiddagen legede alle menneskerne med bolde og kiggede på plakater og krydsede af på nogle ark papir. Det var ikke særligt sjovt for os, men så kunne man jo snakke med dem man mødte på vejen rundt, for vi var jo nødt til at følde med den som havde vor snor. Om eftermiddagen havde vi det sjovt, der gik vi ned i skoven og fik vist hvordan man gik spor og vi fik lov til at prøve og vi fik et rådyrsben med hjem. Det var let, for vore mennesker kunne ikke finde ud af at gemme sig godt nok. Om aftenen lavede menneskerne grillmad og det lugtede bare så godt, men af en eller anden grund var der kun tørkost i vore skåle for de spiste det hele selv.
Søndag morgen gjaldt det om at havde fået sin skønhedssøvn for der blev vi nemlig fotograferet og det gjalt om at tage sig ud fra sin bedste side. Og endelig var der et menneske der kunne kravle rundt nede på alle fire som os andre firebenede og hun kunne ovenikøbet få et par andre til at smide bolde og legetøj til os. Efer frokost blev der taget gruppebillede af alle træffets deltagere og så kom det vi alle ventede på, det store væddeløb hvor vi rigtigt kunne vise alle hvor hurtige vi kunne løbe. Bjarke vandt det første løb og blev dermed hurtigste dansker. Vinderen blev Svenske Amanda på 9 år, hvilket vi syntes var vældigt flot.
Om aften var alle menneskerne til festmiddag på en restaurant så vi måtte pænt vente i bilerne, men vi fik lov til at gå hjem pg så kunne bilerne køre uden os.
mandag morgen var det regnvejr og koldt, vi gik på skovtur og noget af vejenmåtte vi løbe uden snor og lege, det var sjovt. Da vi kom hjem begyndte nogle af bilerne at køre hjem og lidt efter lidt forsvant de andre hunde, så der var kun os tilbage, vi skulle nemlig først hjem næste dag.
Det bedste ved turen var at hvis man kunne komme tidligt op om morgenen og var ude at gå tur uden snor så kunne man få lov til at løbe og lege i det høje græs og sommetider træffe andre lundehunde der også var tidligt oppe. Frigga og Bjarke havde fundet en mødding bag et af husene og det var dejligt at undersøge den.
Næste gang er i år 2000 i Tretten, Norge og det kunne være sjovt hvis der var flere danske hunde som vil med.


Tilbage til indhold | Retur til hoved menu