Kennel Heldager's Norsk Lundehund

Gå til indhold

Hoved menu

Tidligere træf

Norsk Lundehund > Lundehundetræf

2004
Lundehundetræf 21.8 i Vandrup.
Året hvor teltet lettede.

2005

2002

Lundehundetræf i Bullerup 30.8.2003

Hej Lundehundevenner.
Nu er vi blevet tørre igen, der er I andre der var med sikkert også, men vi havde det  da sjovt ikke? Til alle jer der ikke var blandt de 45 hunde som var med, så havde de to-benede valgt at vi skulle samles til det årlige træf lige præcis den dag i august hvor himlens sluser blev åbnet over fyn, så de pakkede sig ind i regntøj eller søgte ly for regnen. Men af og til regnede det ikke så meget, så vi nåede da et lege en masse og de to-benede fik spist og snakket på en masse sprog.
Vi håber vi ses alle sammen (og gerne endnu flere) igen til næste år.

Vov, vov fra Bjarke og Stella.

2000


2001

Det er nu 25 år siden, at den første lundehund - Øgar av Enerhaugen  kom til Danmark. Drt fejrede vi i weekenden den 18.-19. august på Grønnehave Campinplads, Nyborg. Vi var samlet 31 lundehunde med vore 2 og 4 benede familier.

en del var allerede ankommet i løbet af fredagen, så der var arrangeret fælles aftensmad for vore familier.

Lørdag startede med morgenmad og besøg af Danehof Garden.
Som noget nyt her i jubilæumsåret skulle alle vi lundehunde deltage i et skue. Dommeren var Christen Lang fra Norge. Han var inviteret som æresgæst, men sprang til da den planlagte dommer måtte melde afbud pga. arbejde. Christen Lang valgte Obrima's Eros (Ecco) som BIR og Nysom Drifa (Cleo) som BIM.

Efter frokost var der barn og hund - også noget nyt på et lundehundetræf -  så blev kritikkerne delt ud og mindefadet for Inger Kristiansen - vandrepræmie for årets kuldt (født i det forrige kalenderår) - blev overrakt til vores "far".

Nu var vi vist alle trætte, så det gjorde godt at kunne sove mens vore familier spiste festmiddag i Aunslev forsamlingshus, så da vi kom hjem var vi vågne - og så fik vi besked på at vi skulle sove, vi skulle tidligt op og til træf igen søndag morgen. Da var det heldigvis ikke så varmt, så de fleste af os havde masser af energi til agility og race. Vinderen af agility blev Nysom Drifa (Cleo). Vi andre klarede det også fint selvom de fleste af os kun løber agility denne ene gang om året.
Den hurtigste lundehund i race (i gruppen under 7 år) var Monrad's Måsti. Den hurtigste senior var Åskrogh's Kaisa, hun blev "skubbet" i mål af Monrad - hun lugtede nemlig for lækker til at overhale.

Lydighed kunne vi ikke nå i år, tiden var løbet fra os.

Vov, vov fra Bjarke og Stella i Svendborg

1998

Et Lundehundeeventyr....

Der var engang, det er faktisk ikke længere end den 28.2, hvor 28 Lundehunde havde bestemt sig for, at mødes til et træf i Lakkendrup. Solen var bestilt og alle mødte op i bedste humør, for nu skulle alle møde sig.
Pludsellig kom en lille sky farende hen over himelen, den ville også være med, men det ville Lundehundene ikke ha'. "Vi kan ikke lide regnvejr, du er ikke inviteret" sagde de og satte deres ansigter i de rette folder, kneb øjnene sammen og skulede op mod himlen. Så måtte den lille sky give op og gå sin vej, for ni ville vovserne ned på marken og vise hvor dygtige de var.
Den første prøvelse var lydighed. En for en kom de frem: Sid, gå pænt, søge." Jeg fandt den" sagde en lille lundehund," deet gjorde jeg også." sagde en anden. " de hvad jeg kan" sagde en tredie. " Nu har jeg gjort hvad jeg blev bedt om, nu vil jeg hvile mig lidt." sagde Christie og så vandt hun den afgørende disiplin, som var dæk.
Så kom den anden prøvelse, nu skulle alle som ville prøve agility. "Hurra, der er en som har glemt en godbid inde i tunnelen." sagde Ecco, den skal jeg lige have tid til at tygge godt på. " Jeg hader agility" sagde Ulf og så strøg han igennem banen. " Jeg skal lig op og se udsigten fra havebordet." sagde Bjarke og så tog han en omvej mellem 6. og 7. forhindring. " Jeg er bare hurtigere end alle I andre" sagde Benji og så vandt han konkurrancen.
Nu skulle vovserne havde løbet om kap, men kampen mod den lille sky havde brugt for meget af deres tid, så nu var deres familier blevet sultne, de havde tændt op i grilleme pg var begyndt at lave mad. Åh, det lugtede bare så godt. "Hvad ligger der på din rist."spurgte de den ene grill efter den anden." "Det er ikke mad til jer." sagde de alle.
- Men moralen er... tro ikke på en grill, for der blev uddelt mad til alle, vovsernes lå bare i poser.

1999

Hej alle Lundehundevenner.
Den 21.8 var vi 42 vakse lunder som havde sat et poteaftryk i kalenderen, så vore familier ikke glemte, at vi skulle til Strøby og have en dejlig dag. På træffet var der i år samlet 5 generationer. Træffets yngste deltager Ulfrigga Lundes Ask på 14 dage, deltog sammen med sin far Nysom Ulstein og mødte her sin farfar Nysom Pickvin, oldemor Monrad's Mandi og tipoldefar Monrad.
I år startede vi med at hjælpe vore familier med at indtge deres frokost. Derefter blev vo præsenteret for hinanden, det havde vi vovser overstået for længst, men en god gærning kan ikke gøres for tit. Vi havde den store ære at have besøg fra Norge... af Sofie og Sven Schønheyder og vi havde også besøg af en lundehund som var flyttet langt ned i Tyskland. Der var også et par skyer som følte sig inviteret, men dem sørgede vi for at få jaget væk, så vi kunne have høj solskin resten af dagen.
Så gik vi ud på plænene hvor vi startede med at løbe agility. Banerekorden på 40 sek. blev sat af Lundestuens Frigga. Så var vore familier nødt til endnu en gang at indtage brændstof før vi kunne fortsætte med et spændende Lunderace. Vinderen af hovedløbet blev Nysom Bracke. Vinderen af hvalpeløbet blev August på 11 uger.  Og til sidst fik  vi fundet vinderen af den årlige lydighedsprøve for lundehunde, det blev Monrad's Måsti. De tobenede afsluttede som altid med at der blev grillet, og hvis I ikke siger det til nogen så var der også lidt til dem som sad under bordet.

Med venlig hilsen Bjarke og Stella

P.S. Hvis I en dag har nogle dejligt sorte poter så husk at sætte poteaftryk i kalenderen for der er Træf igen i aug. 2000.1996

Hej, jeg hedder Bjarke og jeg vil gerne fortælle jer om den 24. aug. hvor jeg var til træf hos Lisbeth og Leif i Lakkendrup sammen med min famiie. Træffet startede ved middagstid.
Jeg ved ikke hvor mange vi var, for jeg glemte at tælle, desuden har jeg kun plads til 24 når jeg tæller på mine ræer. Aldersmæssigt var vi fra baby op til pensionistalderen.
Da alle var ankommet gik de tobenede ind på den anden side af en låge for at spise deres medbragte mad. Men først skulle vores racerepræsentant Signe byde velkommen. Imens havde vi vovser delt os, en gruppe legede i haven og resten af os konkurrerede i at overdøve Signe og mase sig igennem hegnet. Min familie mente det var mig der kunne larme mest, men jeg mener det var en af pigerne. Fordi vi allesammen var sådan nogle søde hunde delte Lis "Lakseguf" ud til alle som ville smage. Da de tobenede var færdige med at spise ov vi havde ventet på at en lille regnbyge var drevet over, skulle vi have snor på og ned på en mark bagved og lege. Vi løb om kap 2 og 2 tilbage til det familiemedlem som stod med vores snor og kaldte og vinderen gik videre. Til sidst var vi kun 3 tilbage 2 herrer og 1 dame. Vi er da gentlemen så Frigga vandt.
Så gik vi tilbage til haven hvor vi legede videre mens de tobenede drak kaffe og snakkede. Til sdst var vi nødt til at tage afsked med hinanden og sige på gensyn til træf næste år.

Med venlig hilsen Bjarke.

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu